mandag den 2. april 2007

Tsunami-advarsel.

I dag har vi overlevet vores første tsunami-advarsel.

Advarslen blev udsendt lidt over halv ti i morges. Normalt kommer Toke først på uni kl 11 om mandagen, da jeg allerede har timer kl 9 og derfor har nøglen til kontoret. Men heldigvis tog Toke med mig på uni allerede kl 7:45, så vi var langt væk fra kysten, da advarslen lød. (Vores lejlighed er lige ved stranden).
Til the kl 11 blev vi så gjort opmærkson på, at vores lejlghed ligger på en af de fladeste steder langs Newcastle kyst. Langs Newcastle kyst er der for det meste en klint på 10 til 50 meter, men ved vores strand er der ingen klint. Det blev lige pludselig meget spændende at se, i hvilken stand lejligheden ville være i når vi kom hjem.
Efter frokost kl 13 blev tsunami-advarslen afblæst. Så vi slap heldigt denne gang, dog var salomenøerne og områder omkring ikke helt så heldige.

Da advarlsen først blev udsendt følte man en smule spænding, da vi aldrig har prøvet noget ligende før og desuden var i sikkerhed. Men den blev hurtigt kvalt ved tanker om hvad der skete i juledagene mens vi boede i Trondheim. Jeg vil lige bemærke at vi gav 1200 kr til hjælp af opbygningen.

Jeg er ikke sikker på hvordan man staver til tsunami-advarsel. Den foreløbige stavemåde er adopteret fra en journalist på politikens hjemmeside. Mens Jylandsposten staver det i et ord. Hvis man vil læse om ødelæggelserne kan man læse her http://www.jp.dk/udland/artikel:aid=4333074/

Ingen kommentarer: