søndag den 10. juni 2007

Tropisk Cyklon

Uvejret sidst vi skrev om sidst viste sig at være en tropisk cyklon.

Vi kom jo hjem fra uni og troede det værst var overstået, men det viste sig at vi var i øjet af stormen. Uvidende om at vi var i øjet af stormen tog vi bilen ud for at handle ind!! Køreturen er kun 30 sekunder, men allerede inden vi havde parkeret regnede og blæste det vildt igen. Da vi skulle hjem fra supermarkedet var vandet på vejene blevet foruroligende dybt. Og da vi ville køre ned af vores vej, var vandet så dybt at vi ikke turde køre igennem 'vandpytten'. Vi vendte om og prøvede at komme til vores lejlighed fra den anden side af vejen, men lige meget hvilken vej vi kørte ned af var vandet for dybt. Vi endte med at parkere vores dyr (bil) på en forhøjet vej og gå resten af vejen hjem. Alle veje var nu helt oversvømmet og vi gik forbi en enkelt vej, hvor vi fik at vide vandet gik helt op til brystet. Rundt omkring stod hjælpere i vaders for at guide folk rundt. Vi var heldige og skulle kun af veje, hvor vandet ikke nåede længere op end på låret. Et kort øjeblik tænkte jeg på eventuelle slanger og krokodiller, men det var kun meget kort. Ud fra vores lejlighedsblok var vandet kun nået til kantstenen, da vi kom hjem.

Vi fik skiftet tøj og hældt vandet ud af skoene. Uden for blev regnen kun værre og værre og vandet blev ved med at stige. En hvid bil parkeret uden for på vejen begyndte næsten at flyde rundt. Vi begyndte at blive glade for at vores dyr var parkeret på en højere vej og at vi selv bor på første sal. Ingen af underboerne var hjemme, og vi frygtede for deres lejligheder, da vandet nåede lang op ad muren. VI begyndet at tænke på hvordan man egentlig får fat i sandsække.
Det er ikke til at sige hvor langt op vandet faktisk nåede, men bilerne -selv de store 4-hjuls- holdt op med at prøve at komme forbi vandet på vores vej. Inden vi gik i seng var vandet faldet en smule.

Uvejret fortsatte hele natten og kl to gik strømmen. Næste morgen var det stilned af og Toke var ude at jogge en tur, se på skaderne og hente bilen. Ved frokost tid skulle Toke så med taxi til lufthavnen for at komme til Barcelona. Toke var ikke glad for at tage afsted og ville hellere havde blevet hos mig uden strøm.

Senere på dagen var jeg en tur ude og kigge på kaos. Bilerne stod hulter til bulter på veje og i haver. Kæmpe træer og rækværk var væltede. Dørmåtter, skraldespande, skilte og grene lå de mest underlige steder. Få tage var revet af.

Nu er strømmen så endelig kommet tilbage, halvandet døgn og en halv time tog det. Heldigvis havde jeg stadig varmt vand og gas, så lidt sjov kan man da ha. Bl.a. kan man jo bage, stege og koge noget af alt det mad man har i køleksab og fryser.

Ingen kommentarer: