lørdag den 18. august 2007

Politisk indslag.

Efter at havde hørt og læst flere debatter om at lægge læreuddannelsen til folkeskolelærere ind under universiteterne, må jeg nu ytre min mening inden jeg eksploderer.

Hernede i Australien er det sådan at det er universiteterne der står for uddannelsen ad folkeskolelærer. Det betyder at de ansatte på matematisk institut ud over at forske og undervise kommende forskere også skal undervise folkeskolelærere. Der er en stor forskel på den matematik de undeviser ingeniør-, matematik-, økonomi-, og statistikstuderende i, og så den matematik de skal undervise til folkeskolelærere, som mest er regning. Der er derfor ingen der vil undervise de kommende folkeskolelærere og det er derfor oftest de dårligste undervisere der bliver valgt til at undervise de kommende folkeskolelærere. De dårligste undervisere formår at presse alt glæde for matematikken ud af de kommende folkeskolelærere.
Der har også været forsøg med at lade de kommende lærestuderende tage kurser sammen med ingeniører, matematikstuderende osv., men den slags matematik er for svær for de fleste af de kommende folkeskolelærere, og de mister begejstringen for matematik.

Dette er ikke noget jeg selv har fundet på, men hvad underviserne selv fortæller os.

Ingen kommentarer: